24 Eylül 2009 Perşembe

Kışa doğru

Yusuf abilerden sezon sonuna doğru,
yardım kapsamında gelen koloni "11" ki,sanıyorum
Bilecik yerlisi(ana)ve bayram öncesi 15 eylül'deki
son teşvik beslemesi ile günlük yavruyu kesmiş o gün
bıraktıkları ise bugün larva halinde.biraz kapalı yavrusu da var.
"26" durumu daha olumlu seyrediyor;koloninin gücüne bağlı olarak gelişimi daha istikrarlı;ancak bazı gözlerde özellikle (11'de) yavru üşümesine bağlı temizlik olmuş,ve de birkaç tane varrova (26) görüldü polen çekmecesinde.

15 Eylül 2009 Salı

duygulsal bağ..


diğer hayvan dostlarında olduğu gibi bir yada birkaç tane değiller;bir ara 10-15 bin,ardından hızla 80 binleri buldu sayıları,şimdilerde ise herhalde 20 bin civarındalar,ancak farketmiyor;aramızda tatlı bir bağ oluşmuş bir kere,yıllar sonrasında yine de hatırdan çıkmayacaksın "26"..:)

Mehmet'i hasata getirmek kolay olmadı,zaten o da ilerleyen zamanda havlu attı.

senenin ikinci bal hasatı ayçiçeği oldu.

geciken resimler:)

14 Eylül 2009 Pazartesi

yazmak zormuş...

Eylül gelmiş,Ramazan bitiyo biz hala hasatı ve sonraki hasatı ve geri intikal olaylarını yazamamışız.Ne diyeyim bilmemki...tembellik olsa gerek!
Halil Beyin hibe kolonisi serpildi,güzelleşti ve de olmaz oldu;Allah nasip etti ve bize bal olarak gülümsedi;Arıcılık tutkusu!Yetmedi ekibin nazik üyeleri de "teşvik" dediler,bizlere birer koloni daha verdiler sezon sonuna gelmişken.İster istemez Fikri ve benim ikişer kolonimiz olmuş oldu.
Akpınar'a Ağustos ayında döndükten sonra arılar bir müddet kendi haline bırakılmıştı.
bir hafta bilemediniz on gün sonra kek vermeye başladık,sonrasında Halil'in izinden dönüşüyle beraber sıvı beslemeye başlanırken bir taraftan da arı sıkılaştırıldı,formik asit uygulaması yapıldı.
kolonilerin genel durumu iyi;Birbilen diyo ki;"şu anda bile kışa hazır!"
öyle olunca da ,koloniyi yakından takip ederek işin inceliklerini not etmeye devam etmek kalıyor bizlere.
NOT:
Allah bu millete doğal afet sıkıntısını bir daha göstermesin.Milletimizin başı sağolsun,Allah yakınlarını yitirenlere sabırlar versin.